Translate

Notícies

Multieffortman del Vendrell, ha nascut un nou referent per als esportistes.

El Multieffortman és una cursa de fons ideal per als triatletes especialistes en proves llargues i dures, però oberta també als corredors i ciclistes que participen a les etapes segona i tercera. Les tres etapes són en aquest ordre natació, atletisme i ciclisme.
La primera edició es va celebrar al Vendrell el 14 i 15 de juny de 2014. Dissabte a les 16.00 hores, al Port de Coma-ruga, es va fer la travessa de 1.9 km de natació en els quals es va imposar Arnaud Deconinck amb un temps de 16'45” mentre que Laura Rios va ser la primera dona amb 24'04”, posteriorment a les 18.00 hores, tots els finalistes de la natació, van prendre la sortida de la primera mitja marató de Coma-ruga, compartint el recorregut amb la resta de corredors que no havien nedat, sumant 150 arribats a meta. Domingo Garcia amb 1h23'52” va ser el més rapit i es va imposar per 18 segons a Octavio Canora, seguit de Cosme Pon que va tancar el podi masculí, d'aquesta manera Cosme passava a ser el líder provisional del multieffortman, siguen Laura Rios la líder femenina en haver completat els 21 km en 1h47'23” amb un quart lloc a la general femenina, que va tenir un podi encapçalat per la guanyadora Paquita Jimenez, seguida de Jennifer Baeza i Anaís Crespo, la guanyadora va cobrir el dur trajecte en 1h42'12”. Un total de 150 finalistes varen derrotar les dures adversitats d'un recorregut amb desnivell, diferents superfícies i metereologia adversa per la calor, el vent i la humitat. La platja de Coma-ruga va ser l'escenari ideal ha on un nombrós públic va vibrar amb les arribades ajustades amb esprint entre els dos primers classificats i finalment entre els dos més veterans Perez Haro i Muakuku Masela.
Diumenge de bon matí 154 km amb molt desnivell esperaven als supervivents, que compartiren la ruta amb els 108 finalistes de la dura i espectacular marxa cicloturista del Baix Penedès, que els va portar per muntanyes amb valls, boscos i penya-segats. David Pacheco amb 4 hores 36' i 21 segons va ser el més ràpid en arribar al Vendrell, seguit de Juan Luciano i Francisco Manuel Ramos. A la classificació femenina es va imposar Amaia Bordas, amb 6 hores 03' 53” seguida de Rosa Cohelo i Ingrid Arreboz.
La mitjana del primer va ser de 32 km/hora dada que al igual que el rítme de 3'59”/ km a la mitja marató demostren la duresa d'aquestes etapes, siguen el ciclisme la més decisiva per a la classificació final del multieffortman amb Gil López i Laura Rios com a guanyadors. Gil va fer les tres etapes en un temps total de 7 hores 12' 16” amb 4 minuts exactes d'avantatge davant de Marcos Rastrilla, Cristian Escuder que va tancar el Podi. Laura Rios amb 9 hores 15' 46” es va imposar per devant de Lisa Cockburn. Dels 342 inscrits 297 vàren finalitzar alguna de les tres etapes i només 17 varen assolir el nivell de multieffortman, entre ells dues multieffortwoman. Amb una alta participació femenina a les tres etapes, més de 10 països d'orígen i edats entre els 16 i els 74 anys es pot dir que ha estat una prova tant diversa com dura.

Maxima emoció a la fi de les dues primeres etapes.

La igualtat entre els primers  a la classificació masculina dona emoció a la tercera i decisiva etapa que seran els 154 km previstos en el nou recorregut ciclista.
Cosme Pon i Esther Rios liders provisionas.